Selecteer een pagina

Kraaien verjagen, hoe begin je daar precies aan? En wat heb je allemaal nodig om dit diervriendelijk en effectief te regelen? Kraaien geven namelijk regelmatig overlast als ze onder de dakpannen, bij de dakgoot of onder zonnepanelen gaan nestelen. Het lawaai wat daar bij komt kijken kan vervelend zijn, maar de rommel die ontstaat door nestelmateriaal, etensresten en ontlasting kan minstens zo vervelend zijn.

Waarom ontstaat er overlast?

Doorgaans wordt de meeste overlast veroorzaakt door de zoektocht van een kraai, deze vogels zijn namelijk op zoek naar eten zoals gewassen, afval en zaden. Daarbij wordt er niets overgeslagen door de kraaien en ze schuwen mogelijkheden om vuilniszakken open te maken. Het broeden in dakgoten of onder zonnepanelen kan voor behoorlijk wat overlast veroorzaken. Je kunt gelukkig iets doen, er zijn een aantal mogelijkheden om kraaien te weren rondom je woning.

Hoe kan ik kraaien verjagen

Gelukkig kun je veel zelf doen in de eerste fase waarin je overlast van kraaien probeert te voorkomen. De eerste stap die je kunt zetten is het beperken van broed mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vogelwering voor zonnepanelen, schoorsteen of de dakgoot. Dit is de meeste effectieve manier om te voorkomen dat kraaien gaan broeien of nestelen, maar er zijn nog meer zaken die je kunt aanpakken.

Voedsel afdekken en beperken

In het seizoen april t/m juni is het erg belangrijk om afval zorgvuldig af te dekken, daardoor beperkt je de overlast van kraaien. Als je de vogels toch wil voeren, maar er voor wil zorgen dat ze naar een andere locatie verkassen? Dan is het slim om voedsel op bepaalde plekken te plaatsen zodat de kraaien naar deze plek verkassen, daardoor heb je weer wat meer controle.

Overlast bij je zonnepanelen?

1Stap 1: uw huidige situatie
2Stap 2: gratis offerte
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
De situatie verduidelijken? Voeg gerust meerdere foto's toe zodat wij een nog betere offerte op maat kunnen samenstellen.

Visuele middelen gebruiken om kraaien te verjagen

Kraaien zijn behoorlijk slimme vogels, je kunt ze niet al te makkelijk voor de gek houden. Gelukkig zijn er wel een aantal visuele middelen die veel kunnen doen om van de overlast af te komen. Toegegeven, daar is wel wat inspanning voor nodig, want kraaien wennen snel aan afschrikmiddelen. Het kan dus nodig zijn om deze visuele middelen te verplaatsen, of om deze regelmatig af te wisselen. Om je een beeld te geven bij de middelen die je kunt gebruiken hebben we een aantal methodes om kraaien te verjagen op een rij gezet:

  • Nep (roof)vogels, je hebt deze in vliegervorm, of namaak
  • Vlaggen en linten ophangen, eventueel kun je folie gebruiken
  • Het plaatsen van een traditionele vogelverschrikker
  • Reflecterende molens gebruiken die kraaien verjagen

Kraaien verjagen met geluid

Je hebt nog een optie die ingezet kan worden om kraaien te verjagen, het is namelijk mogelijk om geluid te gebruiken. Zeker in combinatie met visuele middelen kan dit een behoorlijk effectieve aanpak zijn. Je kunt verschillende soorten geluid gebruiken om kraaien te verjagen, alleen je zult het wel zelf moeten toepassen. Om je een beeld te geven bij de middelen die je kunt gebruiken hebben we een aantal methodes om kraaien verjagen met geluid mogelijk te maken op een rijtje gezet:

  • Ratels en kleppers
  • Blikjes en kleppermolens
  • Angstkreten via een audiosysteem

Als je gebruik maakt van handmatige ratels en kleppers moet je zelf behoorlijk wat moeite doen, het is namelijk zo dat je meerdere keren per dag actief geluid moet maken om de kraaien angstiger te maken. Als je echt last blijft hebben van de kraaien kan het soms beter zijn om een professioneel bedrijf in te huren. Heb je bijvoorbeeld last van kraaien bij je zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wij zijn gespecialiseerd in het voorkomen van schade en geluidsoverlast door nestelende vogels. Zo verzekeren wij uw installatie van een optimaal rendement. Wil je meer weten? Vraag dan een gratis offerte aan!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

1Stap 1: uw huidige situatie
2Stap 2: gratis offerte
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
De situatie verduidelijken? Voeg gerust meerdere foto's toe zodat wij een nog betere offerte op maat kunnen samenstellen.